Actueel

 

2019, 24 december

 

     Op zondag 22 december 2019 speelden Doris Hochscheid en ik tijdens een besloten concert in Amsterdam voor het eerst Osieck's laatste compositie: Deux pi├Ęces pour piano et violoncelle (1991).

 

 

 

2019, 17 juni

 

     De eerste actualiteit is dat deze site vanaf vandaag definitief on line is.

 

   En ik ga dit plekje gebruiken om nog wat evenementen te vermelden die sinds Osiecks dood hebben plaatsgevonden.

 

   Op zondag 28 april 2019 werd het Trio voor fluit, cello en piano (1975) uitgevoerd door Ema Bajc, Doris Hochscheid en Aliya Iskhakova. De uitvoering vond plaats in het kader van de Dutch Masters Chamber concerten die Doris en ik meer dan tien jaar hebben georganiseerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

   In februari 2019 kreeg ik een email van Yuri Kim. Zij is een 'candidate of Doctorate of Musical Arts in piano performance' aan de University of Kentucky en, zoals al aan het begin van deze site vermeld, doet zij haar research over Hans Osieck, meer in het bijzonder over de portretteerkunst in zijn Acht Korte Karakterschetsen (1950). Uiteraard zullen de resultaten daarvan te zijner tijd op deze site verschijnen.

 

 

 

   

 

   Op vrijdag 7 februari 2014 speelde ik de Variaties over een Nederlands volksliedje voor fluit, hobo en piano samen met Rozemarijn van Egeren en Carlos Rosas in het kader van de Dutch Masters Chamber concerten.

 

 

 

 

   Op 5 april 2013 speelde ik met Mor Levin de Sonatine voor klarinet en piano, eveneens in een Dutch Masters Chamber concert.

 

   In juni 2011 speelde harpiste Lotje Meijer, studente van Erika Waardenburg, voor haar bachelor examen aan het Conservatorium van Amsterdam samen met fluitiste Liis Lulla en een ad hoc strijkersensemble de Romance voor fluit, harp en strijkorkest.

 

 

   Op 7 december 2010 wijdde de Koninklijke Bibliotheek haar lunchconcert aan Hans Osieck bij gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Het Hobokwartet werd uitgevoerd door Paloma de Beer, Sjaan Oomen, Hannah Strijbos en Doris Hochscheid. Ik speelde de Tweede Pianosonatine, waarvan bij die gelegenheid door Donemus een nieuwe uitgave werd aangeboden. Het kwartet werd enige maanden daarvoor ook in een Dutch Masters Chamber concert uitgevoerd.

 

 

(wordt vervolgd)